Escape Plan – un film de colecție

escape-plan-2013-01

Ray Breslin (interpretat de Silvester Stallone) este cel mai bun expert în probleme de securitate în cadrul închisorilor. De-a lungul anilor, acesta a testat zeci de închisori de maximă securitate din SUA, reușind de fiece dată să evadeze din ele. Pentru această muncă Ray, împreună cu întreaga sa echipă este plătit cu sume enorme de bani. Într-o bună zi, bărbatul primește o ofertă de nerefuzat din partea Biroului Federal al Închisorilor. Întregii echipe li se propune de două ori mai mulţi bani pentru a evalua Mormântul, o închisoare privată de maximă securitate construită conform principiilor lui Breslin.  Ray și echipa sa acceptă oferta, chiar dacă condițiile impuse de Biroul Federal nu îi satisfac în totalitate.

Pentru a simula o încarcerare reală, localizarea închisorii va rămâne necunoscută, iar Breslin nu va putea comunica în nici un fel cu echipa lui.

Odată ajuns înăuntru, Ray Breslin descoperă că Mormântul este clădire cu tehnologie de ultimă oră, unde sunt închişi unii dintre cei mai periculoşi criminali ai lumii. Un labirint nesfârşit de celule cu pereţi de sticlă, aflate în permanent sub supraveghere video şi înţesată cu gardieni mascaţi, bine înarmaţi, Mormântul pare să nu permită nici un fel de scăpare. Şi cum nu se putea mai rău, gardianul Willard Hobbes, caracterizat de un sadism ieşit din comun, are un singur scop acela de a-i distruge pe deţinuţii care nu se supun regulilor lui.  

Atunci când Ray Breslin încearcă să folosească codul de evacuare presetat pentru a se elibera, Hobbes pretinde că nu ştie despre ce este vorba. Realizând că i s-a întins o capcană și că a ajuns să vadă iadul cu ochii, Ray Breslin nu are de ales şi se vede nevoit să apeleze la misteriosul deținut pe nume Emil Rottmayer (interpretat Arnold Schwarzenegger) pentru a-l ajuta să supravieţuiască violenţei şi uneltirilor din Mormânt. Între cei doi se leagă o mică prietenie, care îi va ajuta pe ambii să realizeze un plan bun de evadare. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: