Consumul regulat de ceai negru şi suc de portocale poate reduc riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian

1332219941a1

Consumul regulat de ceai negru şi suc de portocale poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian cu până la 31%. Potrivit unui studiu recent, efectele benefice ale ceaiului negru și ale sucului de portocale se datorează conţinutului de flavonoide și antioxidanţilor. Experţii cred că flavonoidele oferă protecţie îmbunătăţind circulaţia sangvină şi prevenind inflamaţiile. 

Cercetătorii de la University of East Anglia din Marea Britanie au studiat dietele a 171.940 de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani, pe o perioadă de peste 30 de ani şi au descoperit că cele al căror regim alimentar conţinea cantităţi mari de flavonoide, un tip de antioxidanţi găsit în ceai negru, vin roşu, mere şi citrice, au prezentat un risc mult mai scăzut de îmbolnăvire de cancer ovarian.

La finele studiului s-a stabilit că în cazul femeilor care beau ceai negru în mod regulat, riscul de cancer ovarian e cu până la 31% mai scăzut, iar, pentru cele care consumă cantităţi mari de suc de citrice, în special de portocale, riscul e cu 21% mai mic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: