Lecție de viață: Nimic în lumea asta nu ne poate face mai mult rău decât noi înșine

lonely

Nimic în lumea asta nu ne poate face mai mult rău decât noi înșine. Asta pentru că noi ne cunoaștem slăbiciunile și nevoile, noi știm unde și ce ne doare mai mult, iar știind toate astea ne producem mai ușor durere. Ne putem distruge singuri tânjind mereu după lucrurile pe care nu le mai avem şi gândindu-ne tot timpul la ele.

Gândul la o fericire îndepărtată ne poate înstrăina de fericirile pe care le primim zilnic. Gândul că azi avem mai puțin decât merităm, ne poate lipsi de un mâine în care vom avea mai multe. Deschide larg ochii și bucura-te de lucrurile minunate pe care le ai în jurul tău. Poate că nu ești bogat cum îți dorești, nu ai o casă mare și frumoasă cum are vecinul tău, nu ai  un job la fel de plătit ca șeful tău, nu ai o viață de familie și un acel ACASĂ, care să-ți facă inima să-ți râdă de bucurie,  dar, în schimb, la sigur ai o mulțime de alte lucruri pentru care merită să fii fericit și pe care să le prețuiești zi de zi! 

Te întrebi ce ai tu și nu au alții ? Ai o viață pe care o trăiești o singură dată și care ți-a fost dăruită de părinți ca să o trăiești frumos. Cel puțin față de ei ai o datorie morală să nu-i necăjești cu gândurile tale nefericite. Dacă vrei să fii fericit, treci la fapte! Gândurile nu vor munci pentru fericirea ta! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: