Lecție de viață: Nu e drept să-i judecăm pe alţii după noi înşine

tumblr_l8pljmXbwo1qcvvrao1_500_large

Nu gândim şi nu procedăm toţi la fel, deci nu e drept să-i judecăm pe alţii după noi înşine. Fiecare om are propria lui viață, propriul lui destin și propriile motive pentru care procedează într-un anume fel. Numai el știe ce l-a rănit și cât l-a durut, numai el știe cât a răbdat și cât a avut .. Tu ai fost un simplu spectator al vieții lui .. Te-ai oprit pentru o clipă, i-ai admirat faptele și vorbele, iar acum, fii bun și pleacă luând cu tine judecățile de măsură. Căci cu judecata cu care judeci, vei fi judecat, şi cu măsura cu care măsori, ți se va măsura ! 

Și-apoi cu ce drept vii sa faci curat în viața cuiva, cu ce drept îi scotocești prin sertarele sufletului certându-l pentru dezordinea pe care o are acolo ? Oare în sertarele tale  e atât de curat încât te oferi să le faci și altora ordine ? Ține minte: Nu există om fără de păcat, păcatul trăiește în fiecare din noi mai mult sau mai puțin. Judecând pe alții pentru păcatele lor, îl superi pe Dumnezeu cu răutatea ta.

Amintește-ți că cel de Sus, care e lipsit de păcat ne iartă atât de multe greșeli, dar tu, cine ești tu să cântărești faptele și vorbele altora ? Iartă și acceptă-i pe cei din jur cu bune și cu rele. Va veni o zi când viața ne va judeca și singură pentru ceea ce am fost, pentru ceea ce am spus și n-am spus … 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: