Renunți mai ușor la fumat cu ajutorul capsulelor Omega 3

stire-3-ian-fumat

Oamenii de știință din Israel au aflat cum poți să te lași mai ușor de fumat. Astfel, potrivit cercetătorilor consumul capsulelor Omega 3 pe durata unei luni de zile scade cu 11% dependența fumătorilor de nicotină.  Cercetătorii susțin că la ora actuală aceasta e singura metodă accesibilă ca preț și cu adevărat eficientă în lupta cu fumatul. 

Studiul a mai stabilit că fumatul reduce nivelurile de acizi grași esențiali din creier, cum ar fi Omega-3, fapt ce afecteaza structura celulelor nervoase și întrerupe comunicarea dintre nervii în regiunile creierului asociate cu sentimentul de plăcere și satisfacție. Deteriorarea aceste zonei îl face pe fumător să nu poată refuza țigara. 

Studiul a vizat 48 de fumători cu o experiență medie de 11 ani de fumat, care fumau zilnic câte 14 țigări. În cadrul cercetării, o parte din voluntari au primit capsule de Omga 3, iar cealaltă parte – a primit timp de 30 de zile pastile pentru renunțarea la fumat. La finele studiului s-a stabilit că participanții la studiu care au consumat Omega 3 au fumat în zi de două ori mai puține țigări decât obșinuiau să fumeze până la demararea cercetării. În cel de-al doilea grup cantitatea de țigări a rămas aceeași.  

Un răspuns to “Renunți mai ușor la fumat cu ajutorul capsulelor Omega 3”

  1. faptul ca un grup de fumatori au redus numarul de tigari fumate nu spune mare lucru…mai ales ca nici nu erau fumatori inraiti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: