Pila pentru unghii real pericol de infectare cu virusul HIV ?

afectiuni-de-la-oja-de-unghii

Infecția cu virusul HIV pot să apară și ca urmare a utilizării intrumentelor pentru efectuarea manichiurei, care nu au fost supuse anterior unui tratament adecvat. Avertismentul a fost făcut public recent de către un grup de cercetători, care au prezentat un caz real de îmbolnăvire în care o tânără de 22 de ani s-a infectat cu virusul HIV utilizând pila pentru unghii folosită de verișoara sa – posesoare a virusului HIV. 

Din spusele medicilor reiese că tinerele au utilizat în comun mai mulți ani la rând aceleași set pentru realizarea manechiurii, iar ulterior tânăra sănătoasă a fost diagnosticată cu virusul HIV. În rma unor investigații s-a stabilit că infecția cu virusul HIV a survenit ca urmare a faptului că setul pentru realizarea manechiurii nu a fost supus unui tratament adecvat după utilizare și nicidecum pe alte căi, cum ar fi contactul sexual, tatuajul, acele medicale utilizate la mai mulți pacienți, transfuziile de sânge.  

Potrivit oamenilor de știință riscul de îmbolnăvire prin intermediul instrumentelor de realizare a manechiurii nu este mare și se întâmplă destul de rar, totuși trebuie să fim precauți și responsabili vizavi de sănătatea noastră, chiar și atunci când ne pasă doar de frumusețe. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: