Captain Phillips – un film de colecție

captain-phillips.16955

Un film inspirat din fapte reale, care aduce în prim-plan povestea curajosului căpitan Phillips și a navei de transport MV Maersk Alabama deturnată de piraţii somalezi în anul 2009 – prima navă de transport americană capturată de piraţi în ultimele două secole.

Căpitanul Phillips și echipajul acestuia pornesc într-o călătorie pe mare având ca misiune transportul unui container de mărfuri. La un moment dat nava ajunge în vizorul unui grup de pirați somalezi înarmați, care fac tot posibilul pentru a-i tăia calea și a ajunge la bord în speranța că vor găsi acolo milioane de dolari. Pelicula regizată de Paul Greengrass prezintă evenimentele tragice petrecute la bordul navei, curajul căpitanului Phillips și a întregului echipaj în fața piraților somalezi, dar și încercările disperate ale armatei americane de a salva nava. 

După ore bune de rezistență în fața piraților, echipajul pierde controlul navei, iar cei dintâi ajung la bord. Curajosul căpitan Phillips ordonă echipajului neînarmat să se ascundă la bordul navei. iar singur rămâne în cabină în încercarea de a negocia cu pirații eliberarea navei contra unei sume de 30.000 de dolari. Pirații nu se lasă convinși fiind siguri că vor găsi mult mai mulți bani la bordul navei. Când unul din pirați ajunge pe mâina echipajului, căpitanul  Phillips le propune acestora eliberarea sa și a navei pe care o conduce în schimbul somalezului prins.

Zis și făcut, doar că pirații cer mai întâi eliberarea prietenului lor, iar odată coborâți într-o barcă de salvare împreună cu căpitanul Phillips, pirații își dau seama că viața lor este în pericol motiv pentru care refuză să-l elibereze pe căpitan și se îndepărtează de navă în speranța că vor negocia eliberarea acestuia cu armata americană.  

Cu gândul la copii și la soția rămasă acasă, căpitanul Phillips legat la ochi și bătut fără pic de milă trece prin cele mai groaznice momente din viața lui, fiind sigur că nimeni și nimic nu-l mai poate salva. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: