Patru lingurițe de ulei de măsline în zi reduc riscul de infarct

02-oliveoil

Patru lingurițe de ulei de măsline consumate în zi reduc riscul de infarct. La această concluzie au ajuns recent oamenii de știință de la Universitatea din Glasgow în colaborare cu un grup de cercetători portughezi. În cadrul cercetării, savanţii au adăugat doar 20 de mililitri de ulei de măsline(patru linguriţe), zilnic, la dieta unor adulţi sănătoşi, ceea ce reprezintă cantitatea dintr-o salată sau cam cât consumă o persoană la o masă. La finele studiului s-a stabilit că, o serie de indicatori pentru bolile de inimă, măsuraţi în urina eliminată, s-au îmbunătăţit în numai şase săptămâni, după consumul în mod regulat a uleiului de măsline. 

Cercetarea a vizat un grup de 69 de bărbaţi şi femei, care nu consumau în mod normal acest produs. Voluntarii au fost împărţiţi în două grupe şi li s-a cerut să consume 20 de mililitri de ulei de măsline fie bogat, fie sărac în compuşi fenolici, pe o perioadă de şase săptămâni. Studiul a arătat că ambele grupuri de voluntari au prezentat îmbunătăţiri semnificative privind riscul de instalare a bolilor arteriale coronariene.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: