Amdreea Marin: Pentru mine, copilul meu a venit foarte greu, nu a fost un dar ce mi-a fost făcut ușor

andreea-marin-nimeni-nu-stie-cand-eu-si-stefan-ne-am-casatorit-in-ce-oras-si-la-ce-biserica-nu-exista_size1

Ieri, 25 noiembrie 2014, în lume a fost marcată Ziua Internaţională împotriva violenţei. Cu această ocazie, Andreea Marin invitată în cadrul unei emisiuni televizate de la Kanal D a vorbit despre proiectul său Alege demnitatea și despre sutele de femei din România care trec prin experiența violențeiși care vor avea de acum încolo o șansă reală de reabilitare gratuită. 

„Eu n-am trăit acasă, în familia mea, între mama și tata nu am văzut un comportament nu violent, ci nici măcar pe aproape. Am trăit într-o casă cu oameni liniștiți, cu cei 7 ani de acasă, cu bun simț și erau și alte vremuri. Oamenii erau altfel, însă, după ce am născut, am înființat fundația Prețuiește viața ca un mod de a-i mulțumi lui Dumnezeu ( și aveam de gând să fac treabă pe această fundație, cum s-a și întâmplat între timp), un mod de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru darul acesta făcut mie. Pentru mine, copilul meu a venit foarte greu .. nu a fost un dar ce mi-a fost făcut ușor, deși e normal ca femeie să poți avea ușor un copil. Nu s-a întâmplat în cazul meu și de aceea am simțit poate mai mult decât alte mame să fac ceva, să dau ceva înapoi, a declarat Andreea Marin.

andreea-marin-fotografie-pe-facebook-cu-fetita-ei-violeta_4

Cum era și firesc, la două luni după naștere, pentru că mii de mame îmi scriau ca și cum aș fi fost o mamă cu foarte multă experiență, deși nu erau cazul …( Am făcut și depresie dar după ce m-am apucat de treabă. Când m-am apucat de treabă eram cu picioarele pe pământ ..) am simțit nevoia să fac ceva pentru mame și așa a apărut proiectul acesta Școala mamelor, a adăugat fosta Zână a Surprizelor.

De unde și până unde a ajuns violența în familie motiv de îngrijorare pentru frumoasa prezentatoare și ambasadoare UNICEF ? Toate au pornit de la proiectul Școala Mamelor și de la sutele de femei, care îndură violență în familie în toate colțurile României și care au găsit în Andreea un prieten demn de confesiune. 

Eu m-am gândit doar la lucruri frumoase, ce minunăție o să fac eu, cum o să iau specialiști din toate domeniile, cum o să scriem o carte…însă s-au detașat două lucruri .. două probleme  atât de tare de restul problemelor pentru care proiectul era căutat încât n-am putut să mai stau cu brațele încrucișate și acele două probleme în care mi se puneau întrebări până la refuz erau clar violența în familie și divorțul. Femeile din țara asta trăiesc de multe ori război în casa lor pe timp de pace … Uneori n-ai văzut filme de groază ca povești pe care le găsești în realitate, la noi .. , a declarat Andreea Marin. 

Că bine zicea cineva – Dacă nu exista Andreea Marin, ea ar fi trebuit inventată. Femeia asta a făcut pentru o întreagă țară atâta bine cât unii nici măcar cu g\ndul și vorba nu-l pot face. Să-i dea Domnul sănătate și să-i poarte de grijă pentru grija pe care le-o partă ea celor ce au nevoie de ajutor. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: