Consumul de cartofi rosii contribuie la scaderea tensiunii arteriale

cartoful-dulce.3133_

Consumul de cartofi rosii contribuie la scaderea tensiunii arteriale. La aceasta concluzie au ajuns recent oamenii de stiinta de talie internationala. Cercetatorii au realizat recent un experiment pe un esantion de 18 persoane diagnosticate cu tensiune arteriala marita si exces de greutate. 

Pe durata cercetarii, voluntarii au fost impartiti in doua grupuri, unul din grupuri avind inclusi in meniul zilnic cartofii rosii, in timp ce cel de-al doilea grup a fost lipsit de acest produs-minune. In cea de-a doua parte a experimentului, cartofii rosii nu au lipsit de pe masa celui de-al doilea grup. La finele studiului, dupa mai multe monitorizari, s-a stabilit ca consumul de cartofi rosii a scazut tensiunea arteriala sistolica medie a participantilor la studiu cu 3,6%, iar pe cea diastolica cu 4,3%. 

Mai mult de atit, cartofii rosii s-au dovedit a fi un produs care nu ingrasa, asta deoarece voluntarii nu au pus pe ei nici un kg pe durata cercetarii. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: