Lectie de viata: Frica de moarte

11146294_932412213448201_160808250890343985_n

Cat timp moartea nu ne bate la usa, oamenii isi permit cu usurinta sa vorbeasca despre ea. Glumim pe seama ei, nu o luam niciodata in serios, suntem aproape increzuti ca ea isi are ceasul ei, iar ceasul ei nu bate niciodata atat timp cat exista pofta de viata, atat timp cat exista in viata noastra cineva pentru care suntem gata in orice clipa sa o infruntam.

Nu ne e frica de moarte, mai degraba ne e frica sa traim… Ne e frica de greutati, de suferinta, de boala, de chin, de singurate, de tradare si de multe alte lucruri care ne sfasie pe dinauntru si care odata ce isi fac simtita prezenta in viata noastra, isi pun ghearele pe sufletul nostru si nu mai pleaca de acolo pana nu distrug o parte din noi. Pe cand moartea, moartea vine mereu nepoftita, pe nepusa masa, se infrupta si pleaca in drumul ei fara sa mai lase timp de regrete. 

Fie ca o vedem in curtea vecinului, pe strada sau la tv, ne permitem cu usurinta sa vorbim despre ea – Doamna nemiloasa cu coasa, atat timp cat ea nu ne paseste pragul. O barfim nemilos, o invinuim si bagam frica in altii cu ea, fara a avea vreo putere asupra ei, pentru ca intr-un final sa ne dam seama ca ultimul cuvant ii apartine ei …  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: