Consumul de oua previne aparitia diabetului zaharat de tip II

4dc9116fdf95a

Consumul de oua previne aparitia diabetului zaharat. La aceasta concluzie au ajuns recent oamenii de stiinta finlandezi. Oamenii de stiinta au realizat recent un experiment pe un esantion de 2332 de barbati cu varste cuprinse intre 42 si 60 de ani, in urma caruia au stabilit ca, consumul regulat de oua poate preveni diabetul de tip II.  Potrivit studiului citat, barbatii care consuma 4 oua saptamanal au un risc cu 37% mai scazut de a face diabet, in comparatie cu cei ce consuma doar un ou pe saptamana.

Cercetatorii constata ca  acest lucru se datorează prezenței mineralelor ce intra in compozitia oualor si care afectează metabolismul glucozei în sange. Studiul citat mai atentioneaza ca consumul a mai mult de 4 oua pe saptamana nu are nici un efect pozitiv in prevenirea diabetului. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: