Zeama moldoveneasca

WP_20150414_008

Ingrediente:

  • 1/2 pui
  • 2 ceape
  • 2 morcov
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras rosu 
  • taietei de casa
  • frunza de laur, leustean, bors acru,
  • boabe de piper, sare

Puiul se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu boabe de piper si o frunza de laur. Se spumeaza zeama si se adauga o ceapa mare si un morcov. Se lasa zeama la foc mediu, iar intre timp spalam si tocam ceapa, morcovul(il putem rade), rosia, ardeiul gras. Scoatem din zeama morcovul si ceapa intreaga. Calim restul legumelor ramase: ceapa, morcovul si ardeiul si il adaugam in zeama cand carnea e deja fiarta. Cand da in clocot, adaugam bors acru, leustean, patrunjel, marar, sare. Peste un minut punem rosia tocata cub si taieteii. Dupa ce mai da un clocot, stingem focul. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: