Crenvusti in aluat

crenvusti in aluat

Ingrediente:

  • crenvusti
  • 4 pahare de faina
  • 250 ml apa rece
  • 500 g unt
  • 1 galbenus de ou
  • sare

3

Untul moale se adauga la faina si se amesteca cu mainile. La toata aceasta compozitie adaugam un pahar de apa rece cu sare si framantam aluatul. Invelim aluatul intr-o punga si-l dam la rece in congelator pentru 15-20 minute. Scoatem aluatul din congelator, intindem o foaie, radem peste ea putin unt, o impaturim si o dam iar la rece – 15 minute. Repetam procedura. Intindem o foaie de aluat si taiem din ea fasii inguste pe care le rulam in jurul crenvustilor. Ungem aluatul deasupra cu galbenus de ou mixat. Acest deliciu se coace 20-30 minute la 190 grade, pana se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: