Consumul de spanac, avocado si ulei de masline ne protejeaza organismul de actiunea negativa a aerului poluat

5-moduri-prin-care-poti-sa-consumi-mai-mult-spanac_size1

Consumul de spanac, avocado si ulei de masline ne protejeaza organismul de actiunea negativa a aerului poluat. La aceasta concluzie au ajuns recent cercetatorii britanici. Potrivit oamenilor de stiinta, protectia, pe care ne-o ofera aceste alimente odata intrati in contact cu aerul poluat, se datoreaza continutului ridicat de vitamina E pe care il contin acestea. Cercetatorii ne asigura ca produsele bogate in vitamina E, cum ar fi spanacul, uleiul de masline si avocado sunt in putere sa previna diverse maladii cardiovasculare cauzate de smog.

Medicii recomanda de obicei ca bărbaților sa consume 4 mg de vitamina E pe zi, iar femeilor – 3 mg. Studiul britanic mai constata ca, 100 g de avocado conține 10% din doza zilnica recomandata de vitamina E.  Aceeasi cantitate de vitamina E o contine si o portie de spanac fiert.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: