Bors ucrainean de sfecla rosie

bors cu sfecla

Ingrediente:

  • 200 g carne de vita/curcan/pui
  • 1/4 varza
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie fiarta
  • 2 cartofi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • bors acru, sare, piper, ulei
  • leustean, patrunjel, smantana

Carnea se fierbe, se spumeaza, se sareaza si se lasa la foc mic pe aragaz. Intre timp tocam ceapa, dam prin razatoare morcovul si sfecla sau le taiem pai. Calim legumele cateva minute, dupa care le stingem cu putina apa fierbinte sau bulion de carne si lasam pe foc pana se inmoaie sfecla. Cartofii se curata, se spala si se pun in cratita unde fierbe carnea. Separat calim varza in ulei. Cand cartofii sunt pe jumatate gata, punem varza calita si restul legumelor calite. Adaugam bors acru, usturoi pisat, sare, piper. Dupa ce da un prim clocot stingem aragazul si punem verdeata tocata. Servim totul cu smantana. Pofta buna! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: