Fructele si legumele pastrate in frigider sunt mai putin sanatoase

legume-vara

Fructele si legumele pastrate in frigider sunt mai putin sanatoase. La aceasta concluzie au ajuns recent oamenii de stiinta. potrivit cercetatorilor, cu cat pastram mai mult fructele si legumele in frigider cu atat mai putin substante nutritive raman in componenta acestora. Cercetatorii au si o explicatie pentru acest fapt: vitaminele continute in fructe si legume isi pierd din proprietati odata cu expunerea la intuneric. Astfel, oamenii de stiinta ne recomanda sa le pastram la lumina zilei.

Cat priveste fructele de padure(afine, corcoduse, zmeura, macesele …) si verdeturile(patrunjel, marar, leustean …) se recomanda sa fie consumate la scurt timp dupa ce au fost culese, intrucat anume atunci acestea sunt bogate in vitamine.  De mentionat ca studii anterioare au stabilit ca in lista produselor care nu au ce cauta in frigider ar trebui incluse: cartofii, cafeaua, ciocolata, busuiocul, usturoiul, sosurile picante, ceapa. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: