Consumul de suc de citrice ne predispune la melanom malign

orange

Consumul de suc de citrice ne predispune la melanom malign. La aceasta concluzie au ajuns recent Abrad Qureshi, medic la Facultatea Warren Alpert din cadrul Universităţii Brown din Rhode Island. Acesta a demarat un studiu in colaborare cu cercetătorii de la Channing Division of Network Medicine, din cadrul Brigham and Women’s Hospital din Boston, in cadrul caruia oamenii de stiinta americani au colectat date din perioada anilor 1980- 2010, despre dietele participanţilor, iar aceştia din urma au raportat toate evenimentele lor medicale, precum diagnosticarea unui melanom, confirmate prin înregistrările lor medicale oficiale. 

Participanţii la studiu au vorbit si despre frecvenţa cu care au consumat citrice cum ar fi: grepfrut, portocale şi suc de grepfrut şi de portocale. Studiul efectuat pe un esantion de 63.000 de femei si 41.000 de barbati nu a vizat consumul de lamai. După o monitorizare de peste 20 de ani, cercetătorii au depistat 1.840 de cazuri de melanom. La finele studiului s-a stabilit ca in comparatie cu persoanele care consumau citrice mai puţin de două ori pe săptămână, participanţii care au consumat citrice de 2-4 ori săptămânal prezentau un risc de melanom cu 10% mai ridicat. Dintre citrice, grepfrutul pare să prezinte cea mai puternică asociere cu melanomul.

Melanomul malign cutanat ocupă al şaselea loc în topul celor mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: