Lectie de viata: Adevarata putere a unui om sta in bunatatea cu care reuseste sa inchida gura lumii!

812373033

Bunatatea, dragostea, onestitatea sunt calitati care ne fac slabi de inger, dar fara ele nu putem fi cu adevarat fericiti. Pe omul bun, indragostit si onest il vor toti in preajma, pentru ca el e un izvor nesecat de Bine, dar asemenea persoane sunt foarte rar pretuite … De omul bun profita toata lumea, pe omul onest il iau toti de prost, iar pe cel indragostit nu il ia nimeni in serios, punand totul pe seama naivitatii sale de a-si asculta inima. Toate aceste calitati accentueaza latura noastra umana, dar parca omului contemporan ii pasa sa ramana om in societate, cand nimeni nu mai pune pret pe omenie ? 

Omul de azi renunta sa mai iubeasca, renunta sa mai fie bun si onest, pentru ca lumea are mai mare respect fata de cei puternici, fata de cei ce nu se lasa ghidati de emotii, fata de cei ce nu se lasa prada slabiciunilor, fata de cei ce nu pun fericirea altora mai presus de fericirea lor. Lumea admira oamenii carora nu le pasa ca vor fi judecati pentru faptele si vorbele lor si asta ne face sa renuntam la noi – cei adevarati, la partea noastra luminoasa ! Pentru ca oricum lumea vede ce vrea sa vada si aude ce vrea sa auda ! Pentru ca oricum lumea memoreaza partea noastra intunecata !  

Dar oare gura lumii e mai importanta decat fericirea noastra ? Oare se merita sa sa renuntam la noi pentru altii ? Eu cred ca doar oamenilor deosebitii le sta in putere sa fie buni, onesti si plini de dragoste ! Doar oamenii-exceptie nu schimba ingerul din ei pe simpatia demonilor! Si adevarata putere a unui om nu sta in frica pe care le-o inspira el oamenilor, ci in latura lui omeneasca: in bunatatea, onestitatea si dragostea cu care reuseste sa inchida gura lumii! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: