Republica Dominicana – tara cu cele mai multe nasteri prin cezariana din lume

Caesarean

Republica Dominicana detine cea mai mare rata a nasterilor prin cezariana din intreaga lume. Cel putin asa arata un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Potrivit studiului citat de publicatia Latin Times, in Republica Dominicana, peste 55 la sută de nașteri sunt realizate prin cezariana, asta in ciuda faptului ca interventiile chirurgicale sunt necesare doar in 10-15% din cazuri. 

Amintim, ca de-a lungul timpului, numeroase studii au demonstrat ca nasterile naturale sunt mai putin riscante atat pentru sanatatea mamei, cat si a bebelusului, comparativ cu cele ce presupun utilizarea bisturiului. Printre complicatiile cu care poate rezulta o cezariana se numara: sangerarile grave ce pot duce chiar la decesul mamei, diverse infectii, complicatii respiratorii si chiar infertilitatea. Cu toate astea, in tarile din America de Sud si America Centrala, medicii prefera nasterile prin cezariana.

Astfel, in 2008, asemenea nasteri au depasit in Republica Dominicana cirfra de 60.000 si au costat mamele o adevarata avere – 16 milioane de dolari, in timp ce in America Latina, rata cezarienelor a constituit 20% din numarul total de nasteri.  In Mexic, nasterile prin cezariana constituie 50%, in Bolivia – 18,6%, in SUA – aproximativ 30%.   

In Europa, situatia e mai putin ingrijoratoare, printre tarile cu cea mai mare rata numarandu-se Franta – 18,8% si Finlanda – 16%. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: