Cafeua decofeinizata – pericol pentru sanatate

281278-coffee

Pentru a preveni nasterea unui bebelus subponderal, tot mai multe femei insarcinate, iubitoare de cafea, prefera sa consume cafea decofeinizata. Putine, insa, stiu ca aceasta bautura le poate face mai mult rau decat cafeaua obisnuita(lucru pe care nu l-am banuit nici eu pana astazi). Potrivit unor studii recente, producatorii din industria alimentara folosesc de cele mai multe ori solventi chimici in producerea cafelei decafeinizate.

Boabele de cafea sunt tratate cu diverse substante chimice, care mai devreme sau mai tarziu isi vor pune amprenta asupra organismului nostru. O astfel de substanta este si acetatul de etil, care este supranumit si otrava din cafeaua decofeinizata. Acesta este un lichid incolor, continut in acetona, adezivi, in degresanti sau vopseluri. Potrivit oamenilor de stiinta, consumul de cafea decofeinizata prezinta un pericol real pentru sanatate, mai cu seama in cazul celor care obisnuiesc sa consume mai mult de o cana de cafea in zi. Pentru a preveni o eventuala imbolnavire, cercetatorii ne recomanda fie sa consumam cafeaua cu cofeina fie sa optam pentru produsele cofeinizate BIO.  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: