Consumul de produse fast-food reprezinta un real pericol pentru persoanele ce sufera de astm
Consumul de produse fast-food reprezinta un real pericol pentru persoanele ce sufera de astm. La aceasta concluzie au ajuns recent oamenii de stiinta britanici. Oamenii de stiinta au efectuat un experiment pe un esantion de 40 de pacienti diagnosticati cu astm bronsic. In cadrul cercetarii, participantii la studiu au fost impartiti in 2 grupuri, primul grup consumand zilnic cartofi pai si burgeri, in timp in meniul zilnic al celui de-al doilea grup au fost incluse iaurturile.
La finele cercetarii, oamenii de stiinta au analizat probele de saliva ale participantilor la studiu si au constatat in randul consumatorilor de produse fast-food o crestere a nivelului de neutrofile(granulocitele responsabile pentru raspunsului imunitar impotriva fungilor (ciupercilor) si a infectiilor bacteriene, precum si a anumitor infectii virale) in caile respiratorii, fapt ce contribuie la aparitia inflamatiilor si, respectiv, la ingreunarea respiratiei. In concluzie, produsele bogate in grasimi sunt un real dusman al persoanelor diagnosticate cu astm.
Lasă un răspuns