Consumul regulat de alimente picante ne poate face mai longevivi

Wonder-50-Chili-Pepper-Static-Image

Consumul regulat de alimente picante ne poate face mai longevivi. La aceasta concluzie au ajuns recent oamenii de stiinta de la Harvard’s School of Public Health. Acestia au demarat un studiu pe un esantion de 199.293 bărbați și 288.082 de femei din China, cu varste cuprinse intre 30 si 79 de ani si au inregistrat ratele de mortalitate si cauzele de deces ale participantilor la studiu pe durata anilor 2004-2008. 

La finele cercetarii, s-a stabilit ca, chinezii  care au consumat alimente picante de 1-2 ori pe săptămână au avut un risc de deces cu 10% mai mic comparativ cu cei care au consumat mai rar astfel de alimente sau s-au dezis definitiv de ele. Totodata, studiul mentioneaza ca consumul de 3-7 ori pe săptămână a alimentelor picante a determinat un risc cu 14% mai mic de mortalitate. 

Oamenii de stiinta sustin ca ardeii picanti au o valoare nutritivă imensa, ce contribuie la accelerarea metabolismuluisi prevenirea unor maladii cum ar fi cancerul sau problemele gastrointestinale si cele cardiovasculare. De asemenea, consumul de ardei iuti reduce pofta de mancare, prevenind obezitatea si excesul de greutate. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: