Lectie de viata:Dreptatea e la fundul nostru

img_1497

Un om care lupta pentru dreptate, nu va fi niciodata satul… cum nu va fi satul nici cel ce priveste lumea cu invidie si rautate … Lumea va aprecia curajul si spiritul lui de lupta, dar nu ii va intinde o mina de ajutor de frica sa nu fie judecata de nedreptatea celor de la putere … Lumea va fi mereu entuziasmata de sacrificiile de sine ale eroilor, de inimile lor viteze, imprumutate de la Janna D’Arc , Robin Hood sau Zorro, dar nu va calca pe urmele curajului si ale justitiei, pentru ca justitia nu mai hraneste pe nimeni in zilele noastre… Mai mult de atit, am apucat asa vremuri ca justitia te poate lipsi si de putinul pe care il ai si daca te incumeti sa lupti pentru ea, fie esti nebun, fie esti flamind !

Dreptatea e la fundul marii – zic unii, dar nici acolo nu e, pentru ca pestele mare il maninca pe cel mic si-atunci ma intreb oare mai are sens sa crezi in triumful justitiei intr-o lume atit de meschina si plina de interese? Oare mai e loc si pentru dreptate pe palma asta de pamint? Si daca  este de ce nu mai motiveaza pe nimeni?

Poate pentru ca oamenii nu mai cauta sa fie perfecti, sa duca un trai perfect, ci se multumesc sa fie satui, sa aiba stomacul plin si trupul sanatos, iar lupta pentru dreptate nu a potolit inca nici o foame! Nu a facut-o pentru ca dreptatea nu e la fundul marii, ci la fundul nostru: acolo o punem zi de zi si putin ne pasa de cei care o cauta! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: