Bors cu varaza si costite de porc
Ingrediente:
- costite de porc
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 radacina de pastirnac
- 1 ardei rosu dulce
- pasta de tomate
- 1 varza mica
- 2 cepe
- Frunza de dafin, sare, ulei
Punem intr-un vas apa cu sare la fiert si fierbem costitele de porc. Cind apare spuma, scurgem apa, spalam costitele sub un jet de apa calda si punem din nou vasul cu apa pe aragaz, dar de aceasta data fara sare. Cit fierb costitele, radem un morcov si tocam ardeiul si varza. In vasul cu carne punem cepele, radacina de pastirnac, frunza de dafin si un morcov.
Separat, intr-o tigaie calim in ulei varza, ardeiul si morcovul ras. Pe final adaugam doua lingurite de pasta de rosii, sare. Adaugam legumele peste costite, potrivim de sare. Curatim cartofii si ii tocam. Peste 15 minute adaugam cartofii si potrivim iar de sare, iar peste alte 15 minute adaugam borsul acru si verdeata. Dupa ce da un clocot, stingem aragazul. Pofta buna!
Lasă un răspuns